Leer- en werkervaringsmogelijkheden

Bij ons zijn er volop mogelijkheden om te leren en werkervaring op te doen. Ook bieden wij mogelijkheden voor dagbesteding (licht/midden).

De Markthallen in Culemborg maken volledig deel uit van de Stichting Re-Ma. Dat biedt een waardevolle omgeving om te leren en te werken met verschillende werkvelden van een praktijkgerichte organisatie.

Welke leer- en werkplekken bieden wij?

• Administratief: het invoeren en onderhouden van klantengegevens, artikelbeprijzing, correspondentie met derden, etc.
  • Logistiek: inkomende goederen verwerken, opslag en doorvoer van goederen
  • Facilitair: algemeen onderhoud van een pand, voorraadbeheer
  • Winkelinrichting: optimale routing en klantgerichte presentatie van de artikelen in de winkel
  • Verkoop: alle facetten van een goede verkoophouding en -gesprek
  • Hospitality: gasten ontvangen, inspelen op de behoefte van de klant en deze wegwijs maken in de winkel
  • Reparatiewerkzaamheden: van fiets tot auto (afhankelijk van behoefte)
  • Houtbewerking: maken van eenvoudige meubels en bouwmaterialen

3

Naast onze eigen omgeving, zijn er ook mogelijkheden voor begeleide werkstages bij samenwerkingspartners. Natuurlijk sluiten we dan aan bij wat de talenten en wensen zijn.

De begeleiding spreekt vloeiend Nederlands, dit is de voertaal binnen onze organisatie. We ondersteunen mensen als vanzelf in de ontwikkeling van hun Nederlandse taalgebruik, in woord en geschrift.

Bovenstaande facetten van de stichting lenen zich uitstekend om bijvoorbeeld een B.B.L. traject in te gaan, want we zijn op het ogenblik erkend als leerbedrijf niveau 1 & 2, en we zijn betrokken bij “het Boris project”, het begeleiden van kwetsbare jongeren van school naar werk.